Any takers please?
I can't edit your main page, so I can only try to suggest you: replace
<div align=right> (which is a deprecated construction in its nature, btw) to <div dir="rtl"> (or remove it and a corresponding </div> at the end at all). I dunno whether it helps, but you should try this.
? Kalan
Hi,
Sorry But it didn't help :(
Here is the link to the mainpage: http://wikiedtech.edu.haifa.ac.il/index.php/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%...
Almost every link on this page is defective it looks like the link but the link a nearby word :(
This is the wiki source:
'''אתרי ויקי''': [http://wiki.edu.haifa.ac.il פורטל ויקי] / [http://wikinquiry.edu.haifa.ac.il למידת חקר] / [http://wikicscl.edu.haifa.ac.il אתגרים בלמידה מתוקשבת] / [http://wikiedtech.edu.haifa.ac.il סוגיות וגישות] / [http://wikiet.edu.haifa.ac.il המגמה לטכנולוגיות מתקדמות בחינוך] / [http://wikisrtl.edu.haifa.ac.il חשיבה סטטיסטית] ----
<div style="text-align: center;"> <span style="color: #60427A;">'''ברוכים הבאים לקורס "למידה בסביבה עתירת טכנולוגיה: סוגיות וגישות", סמסטר א1, תשס"ח'''</span>
קראו את מאמרו של מארק פרנסקי: [http://www.marcprensky.com/writing/Prensky%20-%20Digital%20Natives,%20Digita... Digital Natives, Digital Immigrants -- A New Way To Look At Ourselves and Our Kids]
</div>
<div align="right">
=== ''' <font color="#4032cc"> תיאור הקורס </font> '''=== קורס לתלמידי תואר שני בהנחיית [mailto:dbenzvi@univ.haifa.ac.il דר' דני בן צבי], [http://edtech.haifa.ac.il המגמה לטכנולוגיות מתקדמות בחינוך], [http://www.haifa.ac.il אוניברסיטת חיפה.] <br/>עוזרת הוראה: אין כרגע. <br/>
===''' <font color="#4032cc"> קהל יעד </font> '''===
קורס יסוד / חובה לתלמידי [http://wikiet.edu.haifa.ac.il/ המגמה לטכנולוגיות מתקדמות בחינוך] בשנה א' ללימודיהם, וכן לתלמידי ההתמחות למחשבים בחינוך במגמה ל[http://webdevel.edu.haifa.ac.il/learn/page.php?id=171 פיתוח מערכות חינוך] וב[http://webdevel.edu.haifa.ac.il/special-ed/ חוג לחינוך מיוחד].
===''' <font color="#4032cc"> מטרות הקורס לסטודנטים </font> '''===
1. להביא את הלומדים לידי הכרות ראשונית עם מגוון רעיונות מרכזיים בתיאוריות [[Learning|למידה]], [[Teching|הוראה]] וחשיבה, ועם יישומם בעיצוב ובמחקר של [[Learning environment|סביבות למידה]] עתירות [[Educational Technologies|טכנולוגיה]].
2. להתנסות בחיי [[Learning Community|קהילה לומדת]] מתוקשבת בסביבה עתירת טכנולוגיה המבוסס על [[מהי סביבת העבודה ויקי?|ויקי]].
3. להתמודד עם [[קריאה בקורתית]] של מאמרים בתחום.
4. להכשיר את הלומדים לכתיבה מדעית על נושאים הקשורים לתכני הקורס, באמצעות התנסות בכתיבת מאמר בסגנון מדעי ([[מאמר הסמכה]].
===''' <font color="#4032cc"> תמצית התוכן של הקורס </font> '''===
* רעיונות מרכזיים בתיאוריות למידה וחשיבה ויישומם לתחום העיצוב והמחקר של סביבות למידה עתירות טכנולוגיה. * מקומה והשפעתה של הטכנולוגיה בחינוך בהקשרים שונים: תוכן הלימודים, תוכניות לימודים, למידה שיתופית בקהילות למידה, סביבות למידה מקוונות - תקשוב, ופיתוח ועיצוב טכנולוגיות חדשניות, דמות הלומד ותפקידו, דמות המורה ותפקידו
=== <font color="#4032cc"> '''חובות הקורס </font> '''===
המשתתפים יכתבו "[[מאמר הסמכה]]" על אחד הנושאים הרלוונטיים, על פי בחירתם. תידרש קריאה ודיון במאמרים (באנגלית) משבוע לשבוע, השתתפות פעילה בבניית הידע האישי והקבוצתי (למשל, תרומה ל[[מושגים]], וניהול [[יומן אישי רפלקטיבי]].
=== ''' <font color="#4032cc"> תכנים </font> ''' === הנושאים הבאים יידונו (חלקם בקצרה בלבד) במסגרת הקורס <br/> * '''תיאוריות למידה וחשיבה'''. דיון במושגים מרכזיים, למשל, [[Behaviorism|ביהביוריזם]], [[Constructivism|קונסטרוקטיביזם]], קונסטרוקטיביזם חברתי-תרבותי, תורת ה[[discourse|שיח]], [[Situated Learning|למידה והוראה ממוצבת]], [[Cognitive Apprenticeship|חניכות קוגניטיבית]], [[Inquiry|למידה ובוראה בדרך החקר]], [[Project Based Learning|למידה פרוייקטונית]], [[Constructionism|קונסטרקשיוניזם]], [[collaborative Learning|למידה שיתופית]], [[Learning Community|קהילות למידה]]. <br/> * '''מורים והוראה''': עיצוב [[Learning Environment|סביבות למידה]], [http://www.e-mago.co.il/Editor/edu-1384.htm הוראה לשם הבנה], מורים וטכנולוגיות הוראה ולמידה.<br/> * '''מן התיאוריה למעשה''': [[Educational technologies|טכנולוגיות חינוכיות]], עיצוב ומחקר של [[Learning Community|סביבות למידה]] עתירות טכנולוגיה, השפעת הטכנולוגיה על הסביבה הלימודית, תוכן הלימודים, הוראה ומורה, למידה ותלמיד, ו[[Alternative Assessment|שיטות הערכה חלופיות]]. <br/> * '''סוגיות וגישות''': טכנולוגיה בחינוך המיוחד, טכנולוגיה להערכה, טכנולוגיה לייעוץ, מערכות מורכבות, התנסות חושית בלמידה, טכנולוגיה בתחומי הדעת (מדעים, מתמטיקה, סטטיסטיקה).<br/> * '''כתיבה מדעית''': כתיבת [[מאמר הסמכה|מאמר בסגנון מדעי]], בקורת מאמר מדעי.<br/>
=== ''' <font color="#4032cc"> ארגון הלמידה וההוראה </font> ''' === התלמידים והמרצה יהוו [[learning community|קהילה לומדת]] שיתופית, שחבריה שותפים מלאים בבניית הידע האישי והקבוצתי ובהערכתו.
להגשמת מטרותיה, הקהילה תיעזר בכלים מתוקשבים: * אתר ויקי של הקורס (http://wikiedtech.edu.haifa.ac.il). האתר מהווה בית לקורס הנוכחי (תשס"ח) כמו גם ל[[סוגיות וגישות תשס"ז|קורס של תשס"ז]]. זהו כמובן אתגר רב ללומדים הממשיכים את דרך הלמידה והחקר של קודמיהם ואת מאגר הידע שהם חלו בבנייתו. כיצד תראה ותעבוד קהילה לומדת ממשיכה – זו תעלומה ואתגר מרתקתים! * מערכת הלמידה המתוקשבת של אוניברסיטת חיפה, ה- [http://virtualnew.haifa.ac.il HiLearn], שתשמש אותנו בעיקר לגישה לתדפיסים המוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים.
הדיון והפעילות בכל מפגש יתבססו בדרך-כלל על מאמר מרכזי אחד ([[ספרות חובה]]), שיילמד על-ידי כל התלמידים לפני השיעור, ועל משימות הקשורות למאמר זה, למשל, דיון ושיחה מקוונים באתר הויקי. כל המשימות, המצגות והנושאים של השיעורים מרוכזים בדף [[מערכת השיעורים]]. הכתיבה והדיונים ב[[ויקי]] יתבססו על עקרונות הניצבים בבסיס הטכנולוגיה השיתופית הזאת: עריכה שיתופית, שיתוף פעולה, תרומה, פתיחות, שיחה, ושוויון בין השותפים. בכיתה נדון (פנים אל פנים) בנושאי הלימוד, וכן ב[[Reflection|רפלקציה]] על דרכי ההוראה והלמידה השיתופית המתוקשבת. תלמידים המעוניינים להעמיק בנושאי השיעור, יקראו גם את המאמרים המחקריים, או המקורות האחרים המוצעים באתר הקורס בדפים [[ביבליוגרפיה]] ו[[משאבים חינוכיים]]. במסגרת הפעילויות יעשה שימוש בתוכנות, לומדות ובאינטרנט, וההנחה הבסיסית היא שכל השותפים לקהילה – שולטים בטכנולוגיות שונות, הזמינות להם גם בביתם בכל שעות היממה.
תפקיד מרכזי בלמידה יוקדש ל[[יומן אישי רפלקטיבי]], שבו יכתבו הלומדים במהלך הקורס. היומן נועד לחשיבה על מה שחוויתם ולמדתם במסגרת הקורס ([[Reflection|רפלקציה]]). באופן מפורט יותר, תפקידיו של ה[[יומן אישי רפלקטיבי|יומן האישי]]:
* תיעוד הלמידה בנושא השיעור - למידה והוראה בסביבה עתירת טכנולוגיה. אפשר לרשום ביומן את ההבנות, השאלות וההארות המתפתחות שלכם לגבי הנושא. יש לעשות רפלקציה זו סמוך ככל האפשר לסיום השיעור.
* תיעוד של תפקיד הכלי הטכנולוגי המלווה את הלמידה השיתופית שלנו - הויקי. מומלץ לתת ביטוי לתפקידה של טכנולוגית ויקי בלמידה האישית שלכם ושלנו כקהילת לומדים.
* אימון בכלי מחקרי – כתיבת [[יומן חוקר]]. היומן האישי מהווה בדרך כלל חלק מנתוני מחקר. תפקידו לתעד שיקולים וחוויות, שהחוקר עובר בתהליך המחקר. אם לא רושמים מיד, מאבדים חלק מהנתונים. לא רק התוצר הסופי חשוב אלא גם ההיסטוריה, התהליך.
* לאפשר שיחה בין הלומדים על התנסויות הלמידה שלהם, על ידי קישור בין יומנים, ושימוש ב"דפי השיחה" של ויקי.
* לאפשר שכלול של כישורי הכתיבה ויכולת ההתבטאות, פיתוח החשיבה, ומתן אפשרות לקבל משוב מהעמיתים בקהילה ומהמרצה. יש מקום ליצירתיות בכתיבת היומן, כי הוא ז'אנר פתוח לכתיבה כיד הדמיון. לדוגמה, אחת מהסטודנטיות בקורס "סוגיות וגישות" תשס"ז בחרה לארגן את הכתיבה שלה בשלושה חלקים קבועים: 1) סוציאלי ורפלקטיבי; 2) לימודי שוטף; ו 3) תובנות אישיות. אחרים בחרו לתת כותרות יצירתיות לכתיבה שלהם בכל שבוע וכך נוצרו מעין ראשי פרקים המספרים "סיפור למידה מרתק". יש הכותבים את כל היומן בדף אחד ארוך, עם תוכן עניינים בראשו, ויש הכותבים מדי שבוע בדף נפרד, המקושר לעמוד המרכזי (דף המשתתף הקושר לעמוד [[קהילה]]).
לאחר שיבחרו נושא ל[[מאמר הסמכה]], ישתתפו הלומדים בתהליך של כתיבה מחקרית הנחשפת לביקורת הקהילה (באמצעות פרסום בויקי) לצורך השבחת התכנים והסגנון, ויציגו אותו בפני הקבוצה בשיעורים האחרונים.
=== <font color="#4032cc"> השתתפות בקורס </font> === אתר זה פתוח רק בפני סטודנטים הרשומים לקורס. שלא כמו אתרי ויקי פתוחים לכל, כדוגמת [http://wikipedia.org ויקיפדיה], האתר סגור בפני מבקרים מבחוץ.
כדי לקרוא, להשתתף, לערוך ולתרום עליך [[כניסה לחשבון|להכנס לחשבון]] עם שם משתמש וסיסמה.
===''' <font color="#4032cc"> [[לוגו הקורס]] </font>''' === [[משתמש:ErezPorat|ארז פורת]] (תלמיד בשנת תשס"ז) - עיצב לוגו לקורס, שקולע לפנים הרבות, החדשניות והמרתקות המבטאות את העשייה המורכבת בקורס שלנו.
===''' <font color="#4032cc"> עזרה: סביבת למידה מבוססת ויקי</font>''' === * [[מהי סביבת העבודה ויקי?]] * [[ויקיפדיה:עזרה|עזרה]] - מדריך עבודה עם ויקי * [[ארגז חול]] - שדה ניסויים בויקי
Please help.
Regards, Leon