Hoi,
Nou, in ieder geval het puntje dat die scholen 'vandalisten' gaan (helpen) opsporen en waarschuwen?
-e
Quoting Gerard Meijssen gerardm@myrealbox.com:
Hoi Jaap, Wat is er volgens jou onjuist ?? Groetjes, GerardM
Jaap van Ganswijk wrote:
Volgens mij is een groot gedeelte van de inhoud van het artikel onjuist, maar goed dat ben ik wel gewend van de Nederlandse pers. Ik wist alleen niet dat het bij de Automatiseringgisds (waar ik een abonnement op heb en die ik dus af en toe lees) ook al zo erg was.
Tsja, en ik dacht er toch al sterk over om hem op te zeggen. ;-)
Groeten, Jaap
At 2005-05-27 23:13, Fruggo wrote:
De Automatiseringsgids heeft een artikel geplaatst nav het persbericht over de samenwerking tussen Kennisnet en Wikipedia. Dit artikel is vervolgens binnen Essent verspreid. Zie hieronder.
Groet, Fruggo
- Steun Kennisnet voor Wikipedia
Automatiseringgids; 27-05-05
DEN HAAG --- Kennisnet heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de online encyclopedie Wikipedia. Het Nederlandse basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs kan niet meer zonder de informatie uit de databank die iedereen vrij kan raadplegen, bewerken en aanvullen, bleek gisteren uit de bekendmaking van het partnerschap. Wikipedia kan de steun goed gebruiken om de snelgroeiende encyclopedie betrouwbaar en actueel te houden, verklaarde een woordvoerder.
De internetorganisatie van het Nederlandse onderwijs stelt Wikipedia Nederland onder meer apparatuur ter beschikking. Het gemeenschapsproject heeft baat bij de samenwerking omdat leerlingen en docenten de encyclopedie kunnen attenderen op fouten en onzorgvuldigheden en scholieren zelf bijdragen kunnen gaan leveren aan bijvoorbeeld de vrije nieuwsbron Wikinieuws. In het geval van vandalisme, valse wijzigingen, scheldwoorden en beledigingen in bijdragen, kunnen scholen helpen de daders opsporen en waarschuwen.
Om hoeveel financiƫle steun van Kennisnet het gaat, kon en wilde de woordvoerder van Wikipedia donderdag niet zeggen. "Het gaat niet om geld, het gaan ons om de nuttige, unieke, samenwerking."
De Nederlandstalige Wikipedia ging in 2001 online en bestaat inmiddels uit meer dan 70.000 artikelen. De hoeveelheid informatie verdubbelt nog elk half jaar, aldus de vrijwilligers die het gemeenschapsproject dragen.
De Amerikaanse oprichter van Wikipedia, Jimmy Wales, komt volgende week naar de eerste Open Holland Software Conference in Amsterdam om een toelichting te geven op de samenwerking met het Nederlandse onderwijs. (anp)
WikiNL-l discussielijst WikiNL-l@wikipedia.org http://mail.wikipedia.org/mailman/listinfo/wikinl-l
WikiNL-l discussielijst WikiNL-l@wikipedia.org http://mail.wikipedia.org/mailman/listinfo/wikinl-l