מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: קרב חרן

הרפובליקה הרומית

האימפריה הפרתית

מפקדים

מרקוס ליקיניוס קראסוס
גאיוס קסיוס לונגינוס
פובליוס קראסוס
אוקטביוס

סוּרֶנָה

סילאקס

כוחות

7 לגיונות (כ-35 אלף רגלים כבדים), 4,000 רגלים קלים מחיל העזר ו-4,000 פרשים

לפחות אלף קטפרקטים ומספר לא ידוע של קשתים רכובים

אבידות

לפחות 20 אלף הרוגים ועשרת אלפים שבויים

קלות. מספר מדויק לא ידוע

מרקוס ליקיניוס קראסוס

קרב חרן (לטינית Proelium Carrharum), היה קרב מכריע בין צבא רומאי בפיקודו של מרקוס ליקיניוס קראסוס לבין כוחות האימפריה הפרתית, שהתחולל בראשית מאי שנת 53 לפנה"ס סמוך לעיר חרן (Carrhae) שבצפון מסופוטמיה. הקרב הסתיים בתבוסה מוחצת של הצבא הרומאי, שכותר וכמעט הושמד על ידי כוח פרשים פרתי קטן יחסית, ובמותם של מרקוס קראסוס ובנו פובליוס. שרידי הצבא הרומי שניסו לסגת צפונה, תחילה לעיר חרן ולאחר מכן לשטח ארמניה, ספגו אבדות כבדות במהלך נסיגתם, ורק חלק קטן מצבאו של קראסוס הצליח לחזור בשלום. התבוסה שמה קץ לניסיון הראשון של האימפריה הרומית לפלוש לתחומי האימפריה הפרתית, ובעקבותיה השתלטו הפרתים מחדש על כל השטח שממזרח לנהר פרת.

קרב חרן היה הקרב המשמעותי הראשון בין האימפריה הרומית לבין האימפריה הפרתית. הוא פתח סדרה של עימותים צבאיים בין שתי האימפריות, שארכו מאות שנים. הניצחון הפרתי בקרב ביסס את מעמדה של האימפריה הפרתית ככוח הדומיננטי באזור המזרח הקרוב, וכיריב שווה כוחות לאימפריה הרומית.

מותו של קראסוס, שהיה אחד מחברי הטריאומווירט הראשון ששלט ברומא באותה תקופה, במהלך הקרב, פגע באיזון הפנימי בין חברי הטריאומווירט, והייתה לו השפעה עקיפה על פירוק הברית הפוליטית בין שני החברים הנוספים בטריאומווירט, פומפיוס ויוליוס קיסר, ועל הקרע ביניהם שהוביל לפרוץ מלחמת אזרחים ברומא, ובסופו של דבר לקיצה של הרפובליקה הרומית.

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת


כנסיית ההִשתנוּת - כנסייה פרנציסקנית קתולית הניצבת על פסגת הר תבור.

כנסיית ההִשתנוּת היא כנסייה פרנציסקנית קתולית הניצבת על פסגת הר תבור. על פי מסורת שהחלה במאה ה-4, חלה ההשתנות של ישו במקום זה, אירוע שבמהלכו הוא דיבר עם משה ואליהו, ואושר מעמדו כבן האלוהים. הכנסייה הנוכחית נבנתה על ידי האדריכל אנטוניו ברלוצי בשנים 19191924. על ההר ניצב גם מנזר יווני-אורתודוקסי המוקדש גם הוא להשתנות.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.