מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: פסטיבל ביירוית

פסטיבל ביירויתגרמנית: Bayreuther Festspiele) הוא פסטיבל קיץ שנתי, שמתקיים בחודשים יולי-אוגוסט בעיר בָּיְירוֹיְת שבגרמניה, ומוקדש בעיקר לביצוע אופרות משל המלחין הגרמני בן המאה ה-19, ריכרד וגנר. וגנר עצמו הגה וקידם את רעיון הפסטיבל להצגת יצירותיו הוא, ובמיוחד את מחזור האופרות המונומנטלי שלו "טבעת הניבלונגים" ואת האופרה הדרמטית "פרסיפל".

פסטיבל ביירוית, שמתקיים לסירוגין מאז 1876, הוא הפסטיבל הוותיק ביותר של מוזיקה קלאסית, בין המכובדים ביותר מבחינה אמנותית ומבוקש ביותר (מספר הבקשות לכרטיסים עולה על חצי מיליון בשנה). מאז מותו של ריכרד וגנר, עברה הנהגת הפסטיבל לידי בני משפחתו והיא נגועה בלא מעט סכסוכים ומאבקים פנימיים. בתקופה הראשונה התנהל הפסטיבל כחברה פרטית ומאז 1973 הוא נמצא תחת חסותה של קרן ציבורית, במימון ציבורי ותרומות פרטיות.

במשך שנות קיומו הופיעו על במת הפסטיבל מחשובי המנצחים והזמרים בעולם והוא נודע ברמת המצוינות של התזמורת והמקהלה. מאז מלחמת העולם השנייה עושים במאים שונים ניסיונות חדשניים, שמקוממים עליהם חלק מקהל המאזינים הקבוע.

ציטוט יומי

Non omne quod nitet aurum est

לא כל הנוצץ זהב הוא

ניב עממי שמקורו בלטינית; משמעו הוא, שדברים הנראים טובים ויפים אינם בהכרח כאלה

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת



בסי סמית', צילום מעשי ידיו של קארל ואן וכטן, 1936.

בסי סמית', צילום מ-1936 מעשי ידיו של קארל ואן וכטן. בסי סמית הייתה זמרת בלוז אמריקאית שכונתה "הקיסרית של הבלוז", והייתה זמרת הבלוז המצליחה והפורייה ביותר בשנות העשרים‏‏. סמית הפכה לזמרת האפרו-אמריקאית בעלת השכר הגבוה ביותר בתעשייה ויכלה להרשות לעצמה חיי מותרות, אך העדיפה לבלות בקרב הפועלים השחורים בשכונות העוני ולשתות ג'ין במסבאות. רוב המילים לשיריה נבעו מההווי של שכונות אלה.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.