מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: קרב גרניקוס

ממלכת מוקדון

האימפריה הפרסית

מפקדים

אלכסנדר הגדול

ייתכן שארסיטס היה "ראשון בין שווים" וייתכן שהפיקוד היה משותף.

כוחות

30,000 עד 37,500 רגלים (מהם רק 13,000 לקחו חלק בקרב) ו-4,000 עד 5,500 פרשים

10,000 עד 15,000–16,000 פרשים, 5,000–6,000 הופליטים שכירי חרב וייתכן שכ-10,000 עד 15,000 רגלים קלים

אבדות

34 עד 129 הרוגים

1,000 - 2,500 פרשים הרוגים כ-3,000 עד 4,000 שכירי חרב הרוגים ועוד כ-2,000 שכירי חרב שבויים


MacedonEmpire1-he.png

קרב גרניקוס היה קרב בין הצבא היווני-מוקדוני, בפיקודו של אלכסנדר הגדול, לבין הצבא הפרסי. הוא היה הקרב הראשון שנערך על אדמת האימפריה הפרסית לאחר פלישתו של אלכסנדר הגדול לשטחיה. המצביאים הפרסים ניסו לבלום את התקדמותו של הצבא הפולש על גדות הנהר גרניקוס בצפון-מערב אסיה הקטנה, אך כשלו בכך. היה זה הניצחון המשמעותי הראשון של אלכסנדר על צבאות האימפריה הפרסית.

קרב גרניקוס היה הקטן מבין שלושת הקרבות הסדורים שנערכו בין אלכסנדר לכוחותיה של האימפריה הפרסית (השניים האחרים היו קרב איסוס וקרב גאוגמלה). המקורות העתיקים מאפשרים רק שחזור חלקי של הקרב, ופעולותיהן של יחידות רבות אינן ידועות. הקרב מפורסם בעיקר בזכות הצלת חייו של אלכסנדר בידי קלייטוס השחור[1].

הניצחון בקרב שימש לתעמולה ביוון ובמוקדון למען אלכסנדר ומסע המלחמה שלו לפרס. לאחר תבוסת הצבא הפרסי, כבש אלכסנדר הגדול את מרבית שטחה של אסיה הקטנה ללא מאמץ רב, למעט הליקרנסוס, שכיבושה דרש מצור של ממש. הפרסים ניסו להחזיר לעצמם את השליטה על אסיה הקטנה בהתקפת נגד בחורף 333 - 332, אך ללא הצלחה[2].

ציטוט יומי

מחר, חביבתי, יום הולדתך. אלף ברכות ונשיקות לך ליום הזה. אני, בלי ספק, שמח שנולדת. הייתי רוצה שמעתה ואילך תהיי יותר מאושרת או תרצי, לכל הפחות, להיות מאושרת

מהמלים האחרונות במה שהוא, ככל הידוע, מכתבו האחרון של אבשלום פיינברג לשרה אהרנסון (משנת 1917)

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת



שוק העיר העתיקה בירושלים מורכב ממערכת סמטאות ארוכות, החוצות את העיר העתיקה ועוברות בגבול בין הרובע הנוצרי, הרובע המוסלמי והרובע הארמני.

שוק העיר העתיקה בירושלים מורכב ממערכת של סמטאות ארוכות, החוצות את העיר העתיקה ועוברות בגבול שבין הרובע הנוצרי, הרובע המוסלמי והרובע הארמני. הטובין הנמכרים בשוק מגוונים מאד, וכוללים, בין היתר, מזון ומגדנות, בגדים, רהיטים ומוצרי אלקטרוניקה. צירי השווקים המרכזיים משמרים מערך רחובות קדום בירושלים מן התקופה הרומית-ביזנטית: הקארדו, שחצה את העיר משער שכם לשער האשפות, הוא הבסיס לציר הצפון-דרום, ונראה כי חציו הצפוני (בגבול שבין הרובע הנוצרי והרובע המוסלמי) משמר את התוואי הרומי, בעוד שחציו הדרומי (בתוך הרובע היהודי, ובחלקים מסוימים, בגבול שבין הרובע היהודי והרובע הארמני) משמר את התוואי הביזנטי.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.