מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: טביעת הצוללת דקר

אח"י דקר הייתה צוללת בשירות חיל הים הישראלי, שטבעה בכ"ד בטבת ה'תשכ"ח 25 בינואר 1968, בדרכה מבריטניה לישראל וכל 69 אנשי צוותה נספו. הצוללת שירתה במקור כאה"מ טוטם (HMS Totem), בצי הבריטי. ב-1965 רכשה ישראל את הצוללת, והיא קיבלה את מספר חיל הים צ-77, שופצה במספנות פורטסמות', אוישה בצוות ישראלי שאומן בידי הצי הבריטי, ויצאה לדרכה לישראל ב-9 בינואר 1968.

דיווח המיקום האחרון התקבל מהצוללת ב-24 בינואר 1968 בשעה 6:00 בבוקר מדרום לקצה המזרחי של כרתים, והשדר האחרון התקבל ממנה 18 שעות מאוחר יותר. על אף חיפושים נרחבים שנערכו אחריה על ידי אוניות, צוללות וכלי טיס, לא נמצאה הצוללת על פני המים והיא הוכרזה כאבודה. המידע וההערכות על הסיבות לאובדנה לא פורסמו, והפרשה נתקבעה כתעלומה וטראומה לאומית.

כשנה לאחר טביעתה התגלה אחד ממצופי החירום של הצוללת בחוף חאן יונס שברצועת עזה. מסקנות שגויות מניתוח ממצאי המצוף ומקום הימצאו הובילו לחיפושים אחריה בחופי מצרים ובים האגאי, ולהאשמות לגבי טיבועה בידי צבאות אויב, בעיקר צבא מצרים, אך אלה לא העלו דבר.

בגמר המלחמה הקרה ניאות אדמירל ג'רמי בורדה להעמיד את יכולות החיפוש והאיתור במים עמוקים שפותחו על ידי צי ארצות הברית למציאת הצוללת. החיפושים שבו והתמקדו בקטע הנתיב שבו אבד הקשר עמה. ב-28 במאי 1999, למעלה מ-31 שנים לאחר היעלמותה, נמצאו שרידיה של "דקר" על ידי מערך החיפוש במים עמוקים של חברת נאוטיקוס. השרידים נמצאו בקרקעית הים בעומק של 3 קילומטרים, על נתיב השיט המתוכנן לחיפה, במרחק של 485 קילומטרים מיעדה. לאחר דיונים הוחלט להשאיר את הצוללת במקומה, גשר הפיקוד ומדי אחד הצוללנים הועלו ליבשה.

ציטוט יומי

Cquote2.svg

לכל קבוצה A (סופית או אינסופית), מתקיים |A|<|\mathcal{P}(A)|.

Cquote3.svg
משפט קנטור קובע שעבור כל קבוצה A, העוצמה שלה (שמסומנת |A|) קטנה ממש מעוצמת קבוצת החזקה שלה \mathcal{P}(A). המשפט נוסח והוכח על ידי גאורג קנטור

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת


חלון הרוזטה הצפוני, בסגנון גותי קורן, של בזיליקת סן-דני בפריז.

חלון הרוזטה הצפוני, בסגנון גותי קורן, של בזיליקת סן-דני בפריז. הבזיליקה של סן-דני היא ערש הולדתה של האדריכלות הגותית, כאשר ב-11361144 נבנו מחדש החזית המערבית והאפסיס בסגנון גותי מוקדם על ידי אב המנזר ועוצר הכתר סוגריוס. באמצע המאה ה-13 היוותה הבזיליקה את ערש הלידה של סגנון נוסף: Rayonnant. בתקופה זו נבנו מחדש בית המקהלה והספינה הראשית כאשר החידושים העיקריים היו טריפוריום מואר וחלונות רוזטה קורנים דמויי שמש.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.