מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.
המרד הערבי הגדול
מלחמת העולם השנייה
מלחמת העצמאות
מלחמת סיני
המרכז ללימודי המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב ומחנה דיין
משה דיין (להאזנה (מידע · עזרה), 20 במאי 1915[1] – 16 באוקטובר 1981) היה מצביא, מדינאי ואיש ציבור ישראלי, ממפקדי "ההגנה", הרמטכ"ל הרביעי של צה"ל, ומפקדו במהלך מבצע קדש. היה חבר הכנסת ושר בממשלות ישראל, שימש בתפקיד שר הביטחון במהלך מלחמת ששת הימים, מלחמת ההתשה ומלחמת יום הכיפורים. דיין תרם גם תרומה משמעותית להסכם השלום עם מצרים כאשר שימש כשר החוץ בממשלתו של מנחם בגין.
דיין סימל באישיותו את טיפוס ה"צבר", בן ההתיישבות העובדת, האוחז בידו האחת ברובה, ובשנייה במחרשה. כרמטכ"ל נתפס דיין כאחד ממעצבי רוחו ודמותו של צה"ל כצבא חזק בעל אופי התקפי ויוזם.
כשר הביטחון נתפס דיין בעיני הציבור כאחד מהאחראים לניצחון הגדול במלחמת ששת הימים, אך גם כאחראי עיקרי ל"מחדל" במלחמת יום הכיפורים, וכמידת ההערצה שחש הציבור כלפיו לפני המלחמה, כך הייתה עוצמת משבר האמון כלפיו בתקופה שלאחריה. דיין השכיל להתגבר על המשבר, ובערוב ימיו, כשכיהן כשר החוץ, תרם מניסיונו ומכושרו המדיני והאינטלקטואלי, לעיצוב דמותו של הסכם השלום עם מצרים. דיין האיש, תפיסתו המדינית והביטחונית, חייו האישיים הסוערים ואישיותו יוצאת הדופן והשנויה במחלוקת, היו בעלי השפעה רבה על מדינת ישראל בשלושת העשורים הראשונים לקיומה. דמותו הרב-גונית והמורכבת הביאה לכך שרבים ביקשו להשתמש בכישוריו ובניסיונו הצבאי והמדיני, בפרגמטיות ובגישתו העניינית והמעשית, והסכימו להתעלם, או לספוג בלית ברירה, את מאפייניו השנויים במחלוקת: פרשיות אהבים שונות, גניבת עתיקות, יחס מזלזל לחוקים ולנהלים ואף יחס קשה למשפחתו.
גם מסע בן אלף לי מתחיל בצעד אחד. |
||
– לאו דזה, פילוסוף סיני שחי במאה ה-6 לפנה"ס, דאו דה ג'ינג, פרק 64 |
פועלים על הר ראשמור בעת פיסול האנדרטה שעליו, ניצבים על דמות פניו של ג'ורג' וושינגטון, בשנת 1932. הר ראשמור הוא הר השוכן בסמוך לעיירה קיסטון במדינת דקוטה הדרומית שבארצות הברית. האנדרטה, המהווה חלק מההר, היא פסל גרניט מונומנטלי שהוקם על ידי הפסל גאטסון בורגלם, וכוללת מלבד דמותו של וושינגטון, גם את דמויותיהם של תומאס ג'פרסון, תאודור רוזוולט ואברהם לינקולן. הבנייה החלה ב-1927 ונמשכה ברצף עד 1941.
עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.