מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: ניסוי טריניטי

ניסוי טריניטיאנגלית: Trinity test) היה הניסוי הגרעיני הראשון, במהלכו הופעלה לראשונה פצצה גרעינית. הניסוי נערך על ידי הצבא האמריקני ב-16 ביולי 1945 בניו מקסיקו שבארצות הברית, במטרה לבחון את יעילותה של הפצצה החדשה בטרם ייעשה בה שימוש צבאי במלחמת העולם השנייה. עוצמת הפיצוץ בניסוי הייתה שקולה לכ-20 קילוטון TNT.

ניסוי טריניטי היה שיאה של תוכנית מנהטן, התוכנית האמריקנית הסודית לפיתוח נשק גרעיני, אשר במהלכה פותחו שני סוגי פצצות גרעיניות, פצצת אורניום המבוססת על "מנגנון ירי", ופצצת פלוטוניום המבוססת על "מנגנון קריסה". אי-הוודאות לגבי יעילות מנגנון הקריסה, המורכב והעדין מביניהם, ומחסור באורניום, הביאו להחלטה לבחון דווקא מנגנון זה בניסוי. הפצצה בניסוי טריניטי, אשר כונתה "גאדג'ט" (Gadget), הייתה אם כן מהסוג השני: מבוססת פלוטוניום ובעלת מנגנון קריסה.

הצלחת הניסוי סללה את הדרך להטלת שתי הפצצות הגרעיניות על יפן שבועות ספורים לאחר מכן. השנייה שבהן – "איש שמן" שהוטלה על נגסאקי – הייתה העתק מדויק של "גאדג'ט". הטלת הפצצות הובילה לסיום מלחמת העולם השנייה, וסימנה את תחילת עידן הגרעין.

שלב מוקדם בהיווצרות "כדור האש" בניסוי טריניטי. צולם על ידי ברלין בריקסנר, צלם הניסוי הראשי.

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת


שני חלזונות רומיים מזדווגים.

שני חלזונות רומיים מזדווגים. החילזון הרומי הוא מין של חילזון בקלייד שבלולי יבשה וכמו מינים רבים בקבוצה זו הוא הרמפרודיט, כלומר: כל פרט הוא בעל מערכת רבייה הן של זכר והן של נקבה. בסיום ההזדווגות כל אחד מהחלזונות מטיל ביצים אותן הוא מטמין בגומה בתוך האדמה.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.