מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.
מערכת הצוללות במלחמת העולם הראשונה הייתה מערכה צבאית ימית שהתחוללה במלחמת העולם הראשונה, בעיקר בין הקיסרות הגרמנית לאימפריה הבריטית. מטרת הצי הגרמני הייתה לפגוע בבסיס הכלכלי של האויב: בריטניה הייתה תלויה במידה רבה ביבוא כדי שתוכל לכלכל את אוכלוסייתה ולצייד את צבאה ואת הצי שלה. מטרת הצי הגרמני הייתה להטיל הסגר ימי על בריטניה, וכך למנוע את זרימת האספקה אליה, ואף להרעיב את תושביה ולמוטט את צבאה. המערכה התנהלה ברובה סביב האיים הבריטיים ובאוקיינוס האטלנטי, אך גם בים התיכון ואף באוקיינוס ההודי[1].
הקרבות הימיים הגדולים שהתנהלו במלחמת העולם הראשונה, כמו קרב יוטלנד, קרב קורונל, קרב איי פוקלנד וקרבות ימיים אחרים, התנהלו בין ציי המלחמה העיקריים של המעצמות ונועדו להביא להכרעה צבאית קלאסית על ידי השמדת צי האויב. בקרבות אלה השתתפו כלי השיט הגדולים של הציים, ובעיקר אוניות מערכה וסיירות כבדות. מערכת הצוללות הייתה שונה בעיקרה: מטרתה הייתה, כאמור, פגיעה בקווי האספקה הכלכליים של האויב, והיא התנהלה בעיקרה באמצעות כלים שנחשבו משניים ואף נחותים יחסית לכלי השיט הגדולים. כלי הנשק העיקרי במערכה זו, כפי שמלמד שמה, היו צוללות; הן הופעלו על ידי הצי הגרמני, והיוו חידוש טכנולוגי צבאי שמולו התמודדו הבריטים באמצעות אוניות שטח, בקשיים מרובים. בנוסף לצוללות, הפעילו הגרמנים אוניות פשיטה; שני הצדדים עשו שימוש נרחב במוקשים ימיים.
אָנוּ פּוֹגְשִׁים אֲנָשִׁים רַבִּים הַמְּדַבְּרִים עַל חֵרוּת, אַךְ אָנוּ רוֹאִים מְעַטִּים שֶׁהִקְדִּישׁוּ חַיֵּיהֶם כְּדֵי לְנַתֵּק אֶת הַכְּבָלִים. |
||
– גוסטב לה בון, פסיכולוג וסוציולוג צרפתי, שחקר את תחום הפסיכולוגיה החברתית, ובמיוחד את השפעות הלאומיות והפסיכולוגיה של ההמון. |
מבט על כיפות מנזר גורני (או "גורננסקי", פירוש המילה - "הררי") בעין כרם. במנזר גורני מתגוררות נזירות רוסיות אורתודוקסיות (פרבוסלביות). כמו מתחמים רבים אחרים ששייכים לכנסייה הרוסית האורתודוקסית בארץ ישראל, הוא מוכר גם בשמו הערבי "מוסקוביה".
עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.