מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.
האימפריה העות'מאנית
הווילאייט העות'מאני של מצרים
הווילאייט העות'מאני של תוניסיה
אדוארד קודרינגטון מפקד ראשי
אנרי דה רני
לודוויג היידן
איברהים פאשה מפקד ראשי
אמיר טהיר פאשה
מוחארם ביי
קפיטן ביי
10 אוניות-קרב, 10 פריגטות, 4 בריגים, 2 סקונרים, 1 קאטר
3 אוניות-קרב, 17 פריגטות, 30 קורבטות, 28 בריגים, 5 סקונרים, 5 או 6 ספינות הבערה
181 הרוגים, 480 פצועים
1109 הרוגים וכ-3000 פצועים
קרב נאווארינו (ביוונית: Ναυμαχία του Ναυαρίνου; בטורקית: Navarin Deniz Savaşı) נחשב לאחת מנקודות המפנה החשובות במלחמת העצמאות היוונית ולקרב הגדול האחרון שנערך בין אוניות מפרש מלחמתיות. הוא ניטש ב-20 באוקטובר 1827 בין צי עות'מאני-מצרי, לבין צי משותף של בריטניה, צרפת ורוסיה. הצי העות'מאני ליווה חיל משלוח שנועד לדכא מרד יווני בשלטון העות'מאני, וציי בריטניה, צרפת ורוסיה סייעו ליוונים במאבקם לעצמאות, כל אחת מטעמים משלה. הלחימה התחוללה בתוך מפרץ נאווארינו (Navarino, כיום פִּילוֹס), בחוף המערבי של חצי האי פלופונסוס שביוון, כשאוניות שני הצדדים יורות מתותחיהן ממצב עגינה נייח. לאחר ארבע שעות לחימה הושמד למעשה הצי העות'מאני, וחיל המשלוח העות'מאני-מצרי נותר מבודד בארץ אויב מבלי יכולת להיחלץ. הסולטאן מהמוט השני לא מיהר להודות בתבוסתו, אך בסופו של דבר נאלץ להיכנע ללחצן של המעצמות הגדולות והכיר בעצמאותה של ממלכת יוון החדשה.
אין מעמידים פרנס על הציבור אלא אם כן קופה של שרצים תלויה לו מאחוריו; שאם תזוח דעתו עליו – אומרים לו: חזור לאחוריך. |
||
– תלמוד בבלי, מסכת יומא, דף כ"ב, עמוד ב' |
פלמינגו ג'יימס הוא מין בסדרת הפלמינגואים. הפלמינגו חי בדרום אמריקה במדינות פרו, ארגנטינה, בוליביה וצ'ילה. הוא ניזון מצורניות, דגים קטנים, סרטנים, רכיכות ומאצות כחולות, ירוקות ואדומות. מטרתו של מבנה המקור הכפוף, הייחודי לפלמינגואים, היא להוות מסנן שמפריד בין המים לפלנקטון.
עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.