מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: מלאקה

הגיית שם המקום והצורה בה הוא נכתב באותיות לטיניות עברו שינויים רבים. האירופאים נהגו להגות את שם המקום מַלַאקָה, וכתבו אותו בצורות שונות. הפורטוגזים נהגו לכתוב את השם Malaca, ההולנדים כתבו את השם בצורה Malakka או Malacka והאנגלים Malacca. המלאים הוגים מֵלַאקָה (Melaka) והעיר קרויה באופן רשמי "העיר ההיסטורית של מֵלַאקָה" (Bandaraya Bersejarah Melaka). ההגייה המלאית הפכה דה פאקטו להגייה המקובלת של שם העיר, ולכן נעשה בה שימוש בערך זה, אבל מצר הים הסמוך ממשיך להיקרא מצר מַלַאקָה (Strait of Malacca) על ידי מרבית מדינות העולם, כשהמלאים מכנים אותו "מצר מֵלַאקָה" (Selat Melaka).

מתוך ספרו של Dennis De Witt
Melaka from the Top
דיוקן מודרני של הנסיך פראמסוורה
שחזור ארמון הסולטנות מתקופת מנסור שאה
אפונסו דה אלבוקרקי - כובש מלאקה
מפת מלאקה ב-1630

מֵלַאקָהמלאית: Bandaraya Melaka וגם Bandar raya Melaka, בכתב ג'אווי بندراي ملاك, בטמילית: மலாக்கா மாநகரம்) היא בירת מדינת מלאקה במלזיה. העיר שוכנת על החוף המערבי של חצי האי המלאי, 245 קילומטרים צפונית לסינגפור ו-147 קילומטרים דרומית לקואלה לומפור בירת מלזיה. העיר משתרעת משני צדדיו של הנהר מלאקה, המתפתל דרך העיר העתיקה ומרכז העיר לפני שהוא נשפך למצר מלאקה. לעיר עבר עשיר, ובשנת 2008 צירף אותה ארגון אונסק"ו לרשימת אתרי המורשת העולמית יחד עם ג'ורג' טאון באי פינאנג כ"ערים היסטוריות במצרי מלאקה".[2]

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת


התמונה "היום בו כדור הארץ חייך" שצולמה על ידי הגשושית קאסיני, בה ניתן לראות את שבתאי, את ירחיו, את טבעותיו הפנימיות וגם את כדור הארץ כנקודה כחולה זעירה מתחת לאחת הטבעות מימין לכוכב.

ב-19 ביולי 2013 נכנסה הגשושית קאסיני לצל של שבתאי וצילמה אותו ואת ירחיו, את טבעותיו הפנימיות וגם את כדור הארץ. לקראת המאורע נערכו פעילויות אסטרונומיה ומדע פופולרי ברחבי העולם, והוא נודע בתור "היום בו כדור הארץ חייך".


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.