מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: לאונרדו דה וינצ'י

דיוקן עצמי של לאונרדו דה וינצ'י. 1512 - 1518 לערך. מצוי כיום בביבליוטקה ריאלה בטורינו
דיוקן עצמי של לאונרדו דה וינצ'י. 1512 - 1518 לערך. מצוי כיום בביבליוטקה ריאלה בטורינו

לאונרדו דה וינצ'י (15 באפריל 14522 במאי 1519) היה איש אשכולות איטלקי חשוב, מגדולי אמני הרנסאנס, שקנה לו מקום ייחודי בתולדות האנושות כאדם הבקיא בכל תחומי הידע האנושי שהיו ידועים בזמנו. במהלך חייו הועלה על נס כמדען, מתמטיקאי, מהנדס, ממציא, אנטומאי, צייר, פסל, אדריכל ומוזיקאי מצטיין. לא אחת מתואר דה וינצ'י כארכיטיפ של איש הרנסאנס או של הגאון האוניברסלי, אדם שסקרנותו האין-סופית משתווה רק לכוח ההמצאה שלו. דה וינצ'י נחשב לאחד הציירים הדגולים בכל הזמנים, ואחת מיצירותיו, מונה ליזה, היא מיצירות האמנות המפורסמות ביותר בעולם אם לא המפורסמת שבהן, והיא משמשת השראה לאין-ספור יצירות פופ, אוונגרד, מוזיקה וספרות.

לערך המלאמומלצים נוספים

ציטוט יומי

בְּזַנַּאדוּ, קוּבְּלָא חָאן
עַל הֵיכַל־תַּעֲנוּגוֹת נֶאְדָּר צִוָּה:
שָׁם אַלְף, נְהַר הַקֹּדֶשׁ, זָרַם
בֵּין מְעָרוֹת לֹא כָל אָדָם
מַטָּה, אֶל יָם נְטוּל־שֶׁמֶשׁ.

הפואמה "קובלא חאן" מאת סמואל טיילור קולרידג', בתרגומו של נחום ונגרוב, פורסם לראשונה בוויקיטקסט

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת



רגע פתיחת הסרקופג של תות ענח' אמון. הווארד קרטר משמאל, ולידו מביא המים המצרי, אשר גילה את המדרגות שהובילו למציאת הקבר.
רגע פתיחת הסרקופג של תות ענח' אמון. הווארד קרטר משמאל, ולידו מביא המים המצרי, אשר גילה את המדרגות שהובילו למציאת הקבר.

רגע פתיחת הסרקופג של תות ענח' אמוןהווארד קרטר משמאל, ולידו מביא המים המצרי אשר גילה את המדרגות שהובילו למציאת הקבר. קברו של תות ענח' אמון התגלה ב"עמק המלכים" בשנת 1922 על ידי הארכאולוג והאגיפטולוג האנגלי, הווארד קרטר. זהו הקבר המלכותי היחיד שהתגלה כמעט בשלמותו ולא נשדד לאורך השנים, למעט פעמיים בסמוך לאטימתו. בקבר נמצאו כ-200 ‏חפצי ערך ואוצרות רבים מזהב ומאבנים טובות, שהם מהשרידים המרשימים שהתגלו מתקופת מצרים העתיקה. מרביתם מוצגים במוזיאון המצרי שבקהיר.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.