מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: האגם המערבי

פגודת בָּאוצ'וּ בצפון האגם
פגודת בָּאוצ'וּ בצפון האגם

האגם המערבי הוא אגם מים מתוקים במערבה של העיר האנגג'ואו שבסין. שלוש סוללות מחלקות את האגם לחמישה מקטעים, ויש בו מספר איים, מרביתם מלאכותיים. מקדשים, פגודות וגנים סיניים רבים מעטרים את גדות האגם ואת האיים שבו.

לאגם המערבי הייתה השפעה על המשוררים והציירים הסיניים במהלך ההיסטוריה של סין בשל יופיו הטבעי והמבנים ההיסטוריים שלחופיו, והוא היה בין מקורות ההשראה החשובים ביותר למתכנני הגנים הסיניים. בשנת 2011 הוכרז האגם כאתר מורשת עולמית על ידי ארגון אונסק"ו, שתיאר אותו כמקום "שהשפיע על תכנון גנים ברחבי סין, כמו גם ביפן ובקוריאה במהלך מאות בשנים", ומשקף "מיזוג אידיאלי בין האדם לטבע".

לערך המלאמומלצים נוספים

ציטוט יומי

תֵּבֵל! אֲהָה תֵּבֵל! אֵיכָה הִרְחַבְתְּ

אַךְ אֶל דְּבַר כָּזָב אֶת מַעְגָּלָיִךְ?

מוֹשַׁב מְלָכִים אֵיךְ שֶׁקֶר הוֹשַׁבְתְּ

תּוֹךְ אַרְמְנוֹת עוּזֵךְ וּבְטִירוֹתָיִךְ?

דבריה של תהילה במחזה לישרים תהילה מאת רמח"ל, חלק א', דיבור ב'

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת



אישה באמצע קפיצה לרוחק. הקופצת באוויר, ידיה מתוחות כלפי מעלה, ורגליה לעבר הצופה. השופטים יושבים בימין התמונה ומביטים בה. ברקע אצטדיון ובו צופים.
אישה באמצע קפיצה לרוחק. הקופצת באוויר, ידיה מתוחות כלפי מעלה, ורגליה לעבר הצופה. השופטים יושבים בימין התמונה ומביטים בה. ברקע אצטדיון ובו צופים.

קפיצה לרוחק בקרב 7 באליפות צרפת לאתלטיקה 2013. קפיצה לרוחק היא מקצוע באתלטיקה קלה, שמטרת האתלט המתחרה בו היא לעבור מרחק גדול ככל האפשר בקפיצה אופקית. הקפיצה לרוחק נעשית על גבי מסלול ריצה, שמסתיים בקרש קפיצה. לאחר קרש הקפיצה ישנו ארגז חול, המסומן במטרים. מקורה של הקפיצה לרוחק כענף ספורטיבי הוא ביוון העתיקה, שם נהגו המתחרים היוונים במשחקים הפאן-הלניים ובכללם המשחקים האולימפיים לקפוץ למרחק כשהם אוחזים במשקולות.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.