מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: קרב שרטון דוגר (1915)

הממלכה המאוחדת
Naval Ensign of the United Kingdom.svg


הקיסרות הגרמנית
War Ensign of Germany 1903-1918.svg

מפקדים

דייוויד ביטי

פרנץ פון היפר

כוחות

5 סיירות מערכה
7 סיירות קלות
35 משחתות

3 סיירות מערכה
סיירת משוריינת
4 סיירות קלות
18 משחתות

אבידות

סיירת מערכה נפגעה קשות
משחתת אחת נפגעה קשות
15 הרוגים, 32 פצועים

סיירת מערכה נפגעה קשות
סיירת משוריינת הוטבעה
954 הרוגים, 80 פצועים, 189 שבויים

קרב שרטון דוגר היה קרב ימי שהתחולל במלחמת העולם הראשונה ב-24 בינואר 1915, בין יחידות צי הים הפתוח הגרמני ליחידות של הצי הגדול הבריטי. הקרב התחולל באזור שרטון דוגר (Dogger Bank) שבים הצפוני.

שייטת של הצי הגרמני יצאה מנמליה לשרטון דוגר במטרה ללכוד ספינות דיג בריטיות שפעלו באזור. הבריטים ידעו מראש על התוכנית הגרמנית לאחר שפיצחו את צופן השידור שלהם, ושייטת אוניות בריטית יצאה למקום כדי ליירט את הגרמנים. היירוט הבריטי הצליח, והגרמנים סבו על עקבותיהם ונמלטו. במרדף שהתפתח הצליחו האוניות הבריטיות להגיע לטווח ירי, להטביע אונייה גרמנית אחת ולפגוע קשות בשנייה. אולם טעות בתיאום בין האוניות הבריטיות הביאה לכך שהגרמנים הצליחו לפגוע קשות באוניית הדגל הבריטית, ולהוציא אותה מכלל פעולה. טעות בתקשורת בין האוניות הבריטיות הביאה להפסקת המרדף, ושאר האוניות הגרמניות הצליחו לשוב לנמליהן.

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת


ציור של הנסיכים במצודה, מעשה ידי סר ג'ון אוורט מיליי משנת 1878.

ציור של הנסיכים במצודה, מעשה ידי סר ג'ון אוורט מיליי משנת 1878. הנסיכים שבמצודה הוא כינוייה של פרשת העלמותם של אדוארד החמישי, מלך אנגליה, ואחיו ריצ'רד משרוסברי, דוכס יורק, בניו של אדוארד הרביעי. הנסיכים נכלאו במצודת לונדון על ידי דודם ריצ'רד השלישי, ונעלמו בשנת 1483. הסברה המקובלת היא שהם נרצחו ונקברו במצודה, ויש השערות שונות לגבי זהות הרוצח.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.