מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: וריאציות דיאבלי

וריאציות דיאבלי הוא הכינוי המקובל ליצירה 33 וריאציות על ולס מאת אנטון דיאבלי לפסנתר, אופוס 120, שבטהובן כתב בין 1819 ל-1823. סט הווריאציות נחשב על ידי רבים לאחת היצירות הטובות ביותר לפסנתר, החולקת מקום של כבוד עם וריאציות גולדברג של יוהאן סבסטיאן באך.

ציטוט יומי

עַל אֵלּוּ וְעַל כַּיּוֹצֵא בָּהֶם וְעַל דּוֹמֶה לָהֶן וְעַל עוֹשִׂין כְּמַעֲשֵׂיהֶן הָיָה אַבָּא שָׁאוּל בֶּן בָּטְנִית וְאַבָּא יוֹסֵף בֶּן יוֹחָנָן אוֹמֵר:

אוֹי לִי מִבֵּית בַּיְתּוֹס – אוֹי לִי מֵאָלָתָן;
אוֹי לִי מִבֵּית קַדְרוֹס – אוֹי לִי מִקּוּלְמוֹסָן;
אוֹי לִי מִבֵּית אֶלְחָנָן – אוֹי לִי מִבֵּית לְחִישָׁתָן;
אוי לי מִבֵּית אֱלִישָׁע – אוֹי לִי מֵאֶגְרוֹפָן;
אוֹי לִי מִבֵּית יִשְׁמָעֵאל בֶּן פִּיאָבִי – שֶׁהֵם כֹּהֲנִים גְּדוֹלִים, וּבְנֵיהֶם גִּזְבָּרִין, וְחַתְנֵיהֶן אֲמַרְכָּלִין, וְעַבְדֵיהֶן בָּאִין וְחוֹבְטִין עָלֵינוּ בְּמַקְלוֹת.
על משפחות כהנים גדולים בסוף תקופת בית שני.
תוספתא, מסכת מנחות, פרק יג הלכה כא (מהדורת צוקרמנדל)

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת



תמונה בשחור לבן. תמונת הסיום של המרוץ. בתמונה חמישה אצנים, הרצים לימין התמונה. בחלקה הימני של התמונה קו הגמר. האצן בתחתית התמונה (אברהם טוקזייר) חוצה ברגלו ובידו את קו הגמר, שני אצנים אחרים (השני מלמטה, והעליון) סמוכים לקו הגמר, שני אצנים נוספים (השלישי והרביעי מלמטה) מרוחקים מקו הגמר.

אברהם טוקזייר ממכבי הלסינקי, ניצח בריצת 100 מטר בתחרות חנוכת האצטדיון האולימפי של הלסינקי, שנערכה ב-1938, אך התברר שהציבו אותו במקום הרביעי. התמונה מוכיחה בבירור כי טוקזייר, הקרוב ביותר למצלמה, היה הראשון שחצה את קו הסיום. בין אורחי התחרות הייתה משלחת רשמית מגרמניה הנאצית, והמארגנים, בלחץ של אורהו קקונן (לימים נשיא פינלנד), הוציאו אותו מטקס קבלת המדליות.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.